Vítame Vás v našom svete bez cukru!

Cigória - mletá pražená čakanka - 200g (SK)

Kód: 3404
Novinka Tip Bez lepku
€0,95 €0,79 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
23.9.2021

Nápoj ulahodí nie len milovníkom lahodnej chuti, ale aj zástancom zdravého životného štýlu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Jedinečná pražená kávovina, vyrobená tradičným spôsobom praženia koreňov čakanky - s prirodzeným obsahom inulínu min. 35 %. 

Čakanka prirodzene neobsahuje glutén, preto je vhodná aj pre celiatikov.

Čakanka je známa už od staroveku. V starom Egypte bola považovaná za magickú bylinu, ktorá dáva krásu a úspech. V minulosti bola v lekárstve používaná ako všeliek. A tak ako v minulosti aj v súčastnosti sa čakanka využíva predovšetkým v ľudovom liečiteľstve a vo fytoterapii. Na tieto účely sa využíva najmä koreň rastliny. Naši prastarí a starí rodičia ho poznali a využívali ako Korenie sv. Petra. Nápoj z usušeného koreňa zaliateho vriacou vodou nazývali "Cigorka". Pražením a zmiešaním koreňa čakanky a jačmeňa vznikol voňavý a lahodný cereálny nápoj, ktorý dokonale nahrádzal a stále nahrádza kávu a to nie len u ľudí, ktorí dávajú prednosť zdravému životnému štýlu. Nápoje s obsahom praženej čakanky tzv. kávoviny vnímame pre ich typickú chuť čistej prírody a pozitívne účinky na organizmus.

  1. Horké látky v čakanke zlepšujú trávenie a povzbudzujú činnosť tráviacich orgánov tým, že podporujú vylučovanie tráviacich štiav a zlepšujú mobilitu hladkého svalstva tráviacej rúry.

  2. Koreň čakanky obsahuje až do 50 % inulínu a práve jeho pozitívny vplyv na ľudský organizmus v súčastnosti               dokazujú rôzne odborné štúdie. Inulín je rastlinná igrediencia, ktorá je oficiálne uznaná za vlákninu. Z množstva           pozitívnych účinkov ktoré sa opisujú v rôznych herbároch, liečiteľských kníhách a odborných štúdiách uvádzame :
  • Inulín má pozitívny vplyv na cukrovku

Jeho hlavnou zložkou je fruktóza, na jej vstup do buniek netreba inzulín, ktorý cukrovkárom často chýba. Keďže inulín sa prakticky v tenkom čreve nerozkladá tráviacimi enzýmami, pôsobí do určitej mieri ako vláknina, ktorá znižuje glykemický index jedál. Výsledkom konzumácie jedál s výšším obsahom vlákniny a teda aj inulínu je nižšia a stabilnejšia hladina krvnej glukózy.

  • Inulín má pozitívny vplyv na tráviacu sústavu

Pôsobí ako prebiotikum slúžiace črevným baktériám ako potrava – vytvára vhodné prostredie na rozmnožovanie a zachovanie prirodzenej črevnej mikroflóry. Ako diétna vláknina nedokáže byť strávený v zažívacom systéme, dostáva sa do tráviaceho traktu v neporušenom stave a ovplyvňuje zloženie a konzistenciu v žalúdku a v čreve ako aj rýchlosť vyprázdňovania.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Nápoje light
Podľa zloženia: Bez cukru a lepku, Bez cukru a laktózy, Bez cukru a alergénov, Bez cukru a konzervačných látok, Bez cukru a palmového oleja
podľa sladidiel: bez cukru s čakankou
Zloženie: Mletá pražená čakanka (Cichorium intybus) – koreň s prirodzeným obsahom inulínu min. 35%
Príprava: 1. Do kávovej šálky nasypte 1 (max. 2) kávové lyžičky Cigórie, zalejte vriacou vodou a premiešajte. Pite ako kávičku až po úplnom usadení. Podľa chuti oslaďte a zjemnite mliekom alebo smotanou. 2. Do 1 l vriacej vody nasypte 1-2 polievkové lyžice Cigórie a za občasného premiešania krátko povarte. Nechajte lúhovať min. 3 min a následne sceďte. Podľa chuti oslaďte. Nápoj môžete piť horúci ako kávičku alebo studený na osvieženie. Zjemníte ho smotanou alebo mliekom. Náš tip: 1 polievkovú lyžicu (PL) Cigórie a 2 PL Mletá alebo zrnkovej kávy za občasného premiešania krátko povarte v 1 l vody. Nechajte lúhovať min. 3 min a následne sceďte. Podľa chuti oslaďte. Nápoj môžete piť horúci ako kávičku alebo studený na osvieženie. Zjemníte ho smotanou alebo mliekom.
Skladovanie:: Skladujte v suchu
Balenie: 200g
#sizes_table#: /cigoria-vyzivoveudaje-na-100g/

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz
x